Fikateam


OBS! Instruktioner finns också uppsatta på skåpdörren i köket i Vasakåren!  

Fikateam - Checklista

Det är bra om man är ett team på minst 7-8 personer. 4 pers behöver vara på plats 1 tim före gudstjänsten resten av teamet kan hjälpa till under gudstjänsten och några måste vara kvar till sist för att kolla att allt är snyggt och iordning.Före gudstjänsten


1. DISKMASKINEN: Sätt på diskmaskinen det första ni gör!  Glöm inte att sätta dit korgen och pinnen.   


2. INKÖP: Se över vad som finns kvar från föregående gudstjänst. Köp därefter in kaffe, te, saft, socker, mjölk 3L, servetter och fikabröd. OBS! köp in rättvisemärkt kaffe!


3. KAFFE-TE: Börja med att brygga ca: 8 kannor. Koka tevatten och häll på termosar.


4. SERVERINGSBORDEN:  Gör i ordning serveringsborden så att man kan ta fika från BÅDA SIDOR om bordet! Duka fram koppar, socker, plastskedar, mjölk, tepåsar, fikabröd, saft mm.

Sätt fram korgar med prisskylt “Fika 20 kr”


5. STOLAR & BORD: Se till att stolsraderna och stolarna runt borden är i bra ordning. Sätt nya värmeljus i lyktorn där det behövs


6. TOALETTER: Töm plastpåsar på toaletterna om det behövs


7. LJUS: Tänd ljus på alla borden 10 minuter i fyra.Efter gudstjänsten


1. FIKABRÖD: Lägg överblivet fikabröd i en plastpåse i kylen eller i frysen. Skriv Stockholm Vineyard på påsen. (ta gärna hem eller ge bort sånt som inte ska frysas in)


2. DISKA: Diska upp allt. (Glöm inte att plocka upp ev koppar i kyrksalen)  Ställ tillbaks alla koppar i skåpen.  OBS! Glöm inte att diskmaskinen ska tömmas på vatten efter avslutad diskning. Glöm inte att ta bort korgen och pinnen.  Läs instruktioner!


3. TORKA: Torka av alla bänkar i köket väl.


4. GOLVET: Våttorka golvet i köket och i fikarummet plus ev fläckar på golvet i kyrklokalen. (Vi behöver INTE våttorka hela kyrkan)


5. PENGAR: Räkna fikapengarna - fyll i bokföringsblanketten (finns i en pärm i vårt skåp), lägg allt i en plastpåse och lämna på vårt kontor på bottenvåningen (nyckelpersonen har nyckeln till kontoret)


6. TOALETTER: Töm papperskorgarna på toaletterna - lägg påsarna i städrummets sopsäck


7. STOLAR & BORD: Lämna alla stolar snyggt runt borden och i rader i kyrka se över lokalen att allt är snyggt och iordning.


8. SOPOR:  Ta nyckeln i kökslådan (träbricka med texten "SOP") denna nyckel går till soprummet till höger om kyrkans entré. Lämna våra soppåsar där!


TACK för er insats!Kol 3.23-24
Vad ni än gör, gör det av hjärtat, så som ni tjänar Herren och inte människor. Ni vet att det är av Herren som ni skall få arvet som lön. Det är Herren Kristus ni tjänar.